Drop høm-høm-posen - DKK Esbjerg

Varde Dyrehospital
Go to content

Drop høm-høm-posen

GODE RÅD

”Her må du gerne smide din hundepose” - sådan lyder opfordringen på et nyt klistermærke, som Hold Danmark Rent og Dansk Kennel Klub præsenterer. Det gratis klistermærke er lavet til at sætte på den private, udendørs skraldespand, hvis man er træt af hundeposer på fortovet, i indkørslen eller forhaven. Det er hjælp til selvhjælp for husejeren.

Giv en venlig håndsrækning til hundeejerne og få en ren grund uden hundelorte til gengæld. Organisationen Hold Danmark Rent og Dansk Kennel Klub giver dig nu mulighed for at hjælpe hundeejerne til at hjælpe dig med at holde din vej og din grund fri for efterladenskaber. Det sker med et klistermærke som giver hundeejeren lov til - helt legalt - at åbne din private skraldespand og smide hundeposen deri. Teksten lyder helt simpelt: ”Her må du gerne smide din hundepose”.

Hjælp til selvhjælp
Mindst et par gange om dagen træder Danmarks cirka 580.000 hunde af på naturens vegne. En del af efterladenskaberne bliver liggende, mens en meget stor del faktisk samles op i en pose - for siden alligevel at blive smidt, hvis der ikke er en offentlig skraldespand i umiddelbar nærhed. Det nye klistermærke kan nu - ganske gratis - stille en masse private skraldespande til rådighed til formålet.

- I stedet for at løfte pegefingre og være sure på hundeejerne, tror vi, det har meget bedre effekt at strække en hjælpende hånd ud. Det er hjælp til selvhjælp for husejerne at tilbyde hundeejerne at benytte ens private skraldespand til de fyldte hundeposer. Mange har måske ikke lyst til at gøre det uden at have fået lov, forklarer Anne Holm Hansen, direktør i Hold Danmark Rent.

To organisationer - én tanke
Flere ting tyder på, at klistermærket har sin berettigelse. Hold Danmark Rent blev inspireret af et lignende klistermærke, som fungerer med stor succes i Tampere, Finland. Uafhængigt af dette afholdt Dansk Kennel Klub først på året en konkurrence under overskriften ”Alle hader hundelorte” for at få gode forslag til, hvad man kan gøre ved problemet. Vinderen af konkurrencen, Benthe Schmidt, kom også på ideen om en mærkat, som husejere kan sætte på deres skraldespand. Det, syntes Dansk Kennel Klub, var et enkelt og konstruktivt forslag, som var oplagt at realisere sammen med Hold Danmark Rent.

- Det er en del af Dansk Kennel Klubs formål at skabe en ansvarsbevidst holdning hos alle hundeejerne generelt. Og dét at samle op efter hunden er centralt i forhold til omgivelsernes accept af hunde. Derfor håber vi selvfølgelig på, at klistermærket bliver taget godt imod, siger kommunikationskonsulent i Dansk Kennel Klub, Vibeke Knudsen.

Klistermærket uddeles gratis i Kvickly og Maxi Zoo over hele landet, og kan også bestilles på www.holddanmarkrent.dk og www.dansk-kennel-klub.dk (kun porto skal betales).

Back to content